Senatoarea liberală Claudia Banu ne dă vestea cea bună

387 0

Extraordinar! Fără copii xerox la ghișeele instituțiilor publice

De câte ori nu am fost umiliți, plimbați de colo-colo, după o legislație prost gândită sau după toanele unor functionari, de dragul de a ne distruge psihic, de a se simți mai importanți, ori, poate, pentru a ne forța mâna?

Liberalii au promis, la început de mandat parlamentar și de guvernare, că ne vor simplifica și ușura viața, cel puțin disub aspectul reducerii birocrației. Iată un prim pas, anunțat de senatoarea PNL Claudia Mihaela Banu.

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să ne prezentăm la ghișeul unei instituții publice și să ni se solicite copii xerox peste copii, după documente.

E momentul ca lucrurile să intre într-o normalitate din acest punct de vedere, e momentul ca România să se modernizeze și ca cetățenii să aibă parte de servicii instituționale de calitate.

De aceea, propunerea legislativă inițiată de parlamentarii PNL e binevenită și declanșează o revoluție în administrația publică. România accelerează astfel, procesul de debirocratizare și de simplificare a acțiunilor administrative.

Potrivit expunerii de motive:„instituțiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale sau locale nu au dreptul să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

Plimbatul cetățenilor după copii xerox trebuie să înceteze.

România trebuie să se dezvolte.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *