Liberalul Nicolae Cazan – întâlniri la Cluj, cu reprezentanții mediului universitar și de afaceri

555 0

Zilele acestea, deputatul liberal Nicolae Cazan se află la Cluj, împreună cu colegii din Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților, la inițiativa președintelui comisiei, Sabin Sărmaș, cu scopul de a întări parteneriatul cu mediul privat, cel universitar și societatea civilă – unul dintre obiectivele cele mai importante ale activității noastre parlamentare.

“Unul dintre principalele puncte ale agendei noastre îl reprezintă consultările publice pe marginea Legii interoperabilității. Împreună cu colegii din Comisia de IT am vizitat Cerric Cluj Inovation Park, unde am văzut cele trei laboratoare CGI & VFX, Design Development și Machine Learning & Automation, dar și spațiile dedicate comunității de creativi care ne-au descris proiectele inovative la care lucrează. Apoi a urmat o vizită la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii izotopice și Moleculare, unde ne-am întâlnit cu cercetătorii din cadrul Centrului de Cercetare și Tehnologii Avansate pentru  Tehnologii Alternative -, din centrul de date IT – Data Center și din Atelierul de Prototipuri și Microproducție, oameni foarte pasionați, care demonstrează că deși se poate face performanță cu resurse limitate, cercetarea trebuie cu siguranță susținută mai bine.

Ultima întâlnire a zilei a fost cea cu reprezentanții mediului universitar clujean – unul dintre principalele motoare ale comunității academice din România, care, alături de mediul privat este și trebuie să rămână unul dintre partenerii cei mai importanți ai activității legislative.

Joi urmează o nouă serie de dezbateri pe marginea Legii Interoperabilității împreună cu mediul privat. România, deși înregistrează performanțe recunoscute în sectorul IT&C, încă întâmpină dificultăți să livreze necesarul de absolvenți și specialiști adaptați nevoilor pieței, în special în acest sector, care doar anul trecut a reprezentat peste 6% din PIB-ul național.

Astfel de vizite și consultări publice sunt esențiale pentru ca legislativul să păstreze mereu o legătură strânsă cu realitățile din teren. O Românie dezvoltată, o Românie puternică este una în care legile și actele normative ale administrației centrale reflectă evoluțiile din economia reală, și pot fi îmbunătățite prin dialog deschis pentru a răspunde nevoilor partenerilor din mediului privat și mediul academic și al tuturor cetățenilor României”

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *