Comunicat de presă privind celebrarea Zilei Europei

447 0

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, salută celebrarea Zilei Europei, eveniment marcat astăzi, 9 mai 2022.

Ziua Europei, cunoscută, de asemenea, ca Ziua Schuman, comemorează declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman, care a propus o nouă formă de cooperare politică în Europa, războiul dintre națiunile Europei devenind de neconceput.

Propunerea lui Robert Schuman este considerată piatra de temelie a Uniunii Europene.

Autoritatea Electorală Permanentă se aliniază instituțiilor publice din România și organismelor internaționale care celebrează Ziua Europei, subliniind ȋnsemnătatea păcii, solidaritӑții, stabilitӑții și unitӑții europene.

La nivelul Parlamentului European, cetățenii români sunt reprezentați de 33 de membri, aleși ȋn legislatura 2019-2024 prin vot direct ȋn urma alegerilor desfășurate la 26 mai 2019.

Cu acest prilej și ȋn contextul geopolitic actual, oficialul AEP reiterează importanța respectării principiilor democratice incluse în tratatele internaționale, legislația și constituțiile naționale și reafirmă angajamentul Autorității Electorale Permanente pentru promovarea transparenței și a eficienței în organizarea și desfășurarea de alegeri libere și corecte.

Direcția comunicare

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *