Sâmbătă, Domeniul Pietrosu Parc, concursul culinar pentru “Meniul de Galicea” și multe surprize!

931 0

Asociația Pro Xpert în parteneriat cu Fundația Alex Tache și Primăria Comunei Galicea vă invită sâmbătă, 22 iulie 2023,  începând cu ra 10:00, la evenimentul “Artisan 2.0 – generația următoare” , care marchează finalul proiectului New Educational Approaches for IT and Entrepreneurial Literacy of Senior Artisans.

De ce este evenimentul inedit și merită să ajungeți?

Pentru că, dincolo de muncă și de aprecierea pentru artizanii seniori prezenți, ziua va fi despre despre bucurie și despre a ne petrece clipe minunate împreună.

Una dintre invitațiile lansate de organizatori este pentru orele prânzului, la concursul ”Galicea în bucate” , desfășurat la Domeniul Pietrosu Parc, inspirat de ”Aventuri culinare în vatra Bălceștilor” , dar cu o notă de originalitate prin două aspecte esențiale:

  1. Condiționarea participanților să folosescă ingrediente locale (în diferite procente, în funcție de preparat);
  2. Libertate deplină cu privire la alegerea rețetelor.

Pot fi rețete tradiționale transmise din generație în generație, rețete fussion sau rețete 100% originale, create de participanți.

Participanţii la concurs trebuie să respecte condiţiile de calitate ale produselor şi de protecţie a consumatorului.

Doritorii pot participa individual sau în echipe iar numărul de reţete cu care participă o persoană/echipă este nelimitat.

“Ne dorim să păstrăm tradiția și s-o ducem mai departe către generațiie viitoare, iar cel mai eficient mod de a face asta demonstrat de alții deja – e să înglobăm elementele tradiționale în produse și creații moderne.

”Galicea în bucate” este una din acțiunile pe care administrația publică locală a Comunei Galicea le întreprinde, în parteneriat cu organizații nonguvernamentale și, mai ales, cu membrii comunității locale, pentru a consolida poziția comunei pe harta turistică a României Europei și lumii întregi.

Ne propunem ca prin acest concurs – pe care îl vom continua în fiecare an – să ”oficializăm” un ”Meniu de Galicea” pe care să îl promovăm ca parte a brandului comunei.

La concurs se pot înscrie toţi cei care arată pasiune şi dragoste pentru domeniul gastronomic, care vor să împărtăşească şi altor vâlceni din experienţa lor prin realizarea de preparate care să valorifice ingredientele locale și să îmbine tradiția cu inovarea, fără a fi profesionişti în domeniul gastronomiei.

Nu există limită de vârstă, ocupaţie, pregătire profesională dar vom puncta suplimentar persoanele peste 55 de ani și echipele inter-generaționale care includ tineri și seniori, astfel ne invită organizatorii, prin vocea primarului Florin Mărăcine.

Produsele vor fi aduse gata pregătite și amenajate la standurile puse la dispoziție de organizatori la Domeniul Pietrosu Parc. Fiecare preparat trebuie să fie însoțit de:

  • etichetă cu denumirea și numele concurentului/concurenților;
  • rețeta prin care să se demonstreze includerea ingredientelor locale conform cerințelor de la fiecare secțiune;
  • o poveste cât mai atractivă și interesantă.

Înscrierile se fac până vineri la ora 12:00, la Biblioteca Galicea sau la numărul de telefon 0746791124!

În plus, Domeniul Pietrosu Parc anunță 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗻𝘁𝗯𝗮𝗹𝗹 𝘀̦𝗶 𝗮𝘁𝘃/𝘂𝘁𝘃.

Mihaela Iliescu

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *