Medicii din România, detașați la Cahul și-au încheiat misiunea cu brio: „Ați venit la timp și ne-ați salvat… Am construit încă un pod peste Prut”

675 0

Cei nouă medici din România, care au activat în ultimele două săptămâni la Cahul, și-au încheiat misiunea și au fost decorați de către autoritățile locale cu diplome de recunoștință, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Directorul Spitalului raional Cahul, Oleg Crăciun, a apreciat profesionalismul colegilor de peste Prut, afirmând că medicii din R. Moldova au ce învăța de la ei.

„Dragi prieteni, ați venit la timp și ne-ați salvat! Ați venit într-un moment greu pentru Spitalul raional Cahul și ați dat o mână de ajutor la peste 500 de pacienți, inclusiv la zeci de pacienți de la terapia intensivă, la șapte transferuri ale pacienților critici către instituții din Chișinău. Am simțit sprijinul vostru la fiecare pas. Apreciem înalt profesionalismul de care ați dat dovadă, dar și mai înalt apreciem inimile Dvs. îmbrăcate în halate albe, sufletele Dvs. și acea prietenie pe care am stabilit-o timp de două săptămâni”, a declarat Oleg Crăciun la ceremonia de rămas-bun de la colegii de peste Prut.

Directorul Spitalului raional Cahul s-a arătat sigur că va continua colaborarea și vor avea loc mai multe schimburi de experiență pe viitor.

„Avem foarte multe de învățat de la un sistem puternic cum este SMURD România. Sunt sigur că în aceste două săptămâni am construit încă un pod peste Prut, de la Cahul tocmai până la Oradea, Târgu Mureș și Arad. Vă mulțumesc din tot sufletul”, a adăugat Oleg Crăciun.

Primarul de Cahul, Nicolae Dandiș, i-a mulțumit României pentru „gestul frumos și frățesc”, iar vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmâc, le-a transmis medicilor care au ajutat cahulenii că „veți fi cei mai dragi oaspeți la noi”.

Menționăm că echipa de medici care a activat în ultimele două săptămâni la Cahul a fost cazată la sanatoriul „Nufărul Alb” din regiune.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *