Din păcate, în prezent există un deficit masiv de medici școlari în rețeaua națională de învățământ, în cele 3370 de cabinete de medicină școlară profesând doar 2081 de medici și 4320 de asistenți.
Proiectul adoptat vine cu o măsură bună pentru copiii care se află în unitățile școlare, deoarece, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, medicii de medicină generală care nu au promovat examenul de rezidențiat se vor putea încadra în cabinetele școlare. Medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de profil după anul 2005 și care nu au promovat examenul de rezidențiat pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară, cu condiția promovării examenului în cadrul programului de educație medicală continuă specific medicinei școlare organizat de Ministerul Sănătății împreună cu instituțiile de învățământ superior medical.
Proiectul de lege pentru care am semnat, alături de colegii mei, vine cu soluții în vederea rezolvării problemei deficitului de personal crescând gradul de acces la asistență medicală în școli.
Detaliile proiectului pot fi citite pe link-ul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților: