Pâinea harică, miracol pentru organism, mai ales în timpul postului!

1473 0

Pâinea harică este cunoscută din cele mai vechi timpuri de către pustnici, de aceea i se mai spune şi „pâine pustnicească”.

Se prepară numai din uruială (grâu sau secară – mărunţite grosier). Se pot folosi şi cereale fără gluten, precum mei, quinoa, hrişcă, porumb, amarant sau leguminoase: mazăre, năut, fasole.

Cantitatea necesară pentru o zi este 1-3 grame/kg corp la o masă. Dacă aveţi greutatea de 60 kilograme, cantitatea de pâine necesară este de 180 grame la o masă, iar pentru cele trei mese zilnice, doza ideală va fi de 450 grame.

Cerealele se transformă în faină, peste care se adaugă apă purificată şi suc de morcovi. Se pregăteşte o compoziţie, care se lasă la dospit 10-12 ore, la o temperatură de maxim 38-40 grade.

În general, se prepară seara, ca să stea la dospit toată noaptea. Odata dospită, aceasta pâine se poate mânca aşa cum este sau, dacă se usucă şi mai mult, sub formă de pesmet.

Nu se consumă mai repede decât orele indicate, deoarece în acest interval se fomează energiile vii, care sunt semnul harului.

Iată cum se prepară cea mai populară băutură terapeutică din Rusia şi ce efecte benefice are pentru sănătatea noastră!

Ce se mai poate consuma pe lângă pâinea harică?

Hrană vie, preparată după reţetele din bucătăria fără foc, pe bază de morcovi, pătrunjel, păstârnac, ţelină, sfeclă roşie, dovleac, dovlecel, gulii, conopidă, salată, urzici, leurdă, lobodă, ştevie, ceapă şi usturoi verde, spanac. Ardeiul iute şi acriturile se folosesc cu prudenţă.

Se mai pot consuma nuci, alune, arahide, castane comestibile, seminţe de dovleac şi de floarea soarelui.

Dacă se respectă acest regim cu stricteţe timp de 60 de zile, dar mai ales pe durata postului religios, însoţit de rugăciune şi smerenie, se elimină toate toxinele din organism şi orice boală poate să dispară sau se ameliorează.

Dacă preparaţi supe sau ciorbe, adăugaţi în ele pâinea harică şi verdeaţă proaspătă.

Dacă nu puteţi consuma alimente în stare solidă, se poate prepara un „lapte” de pâine harică: 250 ml apă purificată sau suc de morcovi se amestecă cu pâinea harică şi se adaugă o linguriţă cu suc de cătină sau de mere. Se consumă cu înghiţituri mici, bine salivat, cu pauze de 10 minute între ele. Cantitatea zilnică recomandată este de doi litri.

Consumul laptelui de pâine harică este de mare ajutor în ameliorarea sau chiar vindecarea afecţiunilor cronice.

Poate apărea „criza de vindecare”, cu reacţii diverse ale organismului: greţuri, vărsături, gaze, diaree, temperatură, dar acestea sunt semne ca organismul elimină toxinele.

Pâinea harică, înainte de toate, alimentează sistemul nervos.

Este ideal ca şi copiii să consume această pâine, în locul dulciurilor procesate, atât de nocive pentru organism.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *