Cura anti-candida, naturală și foarte eficientă!

880 0

Conform statisticilor, unul din șapte oameni de pe planetă dezvoltă o infecție cu candida, cel puțin o dată pe an.

De asemenea, există riscul ca fiecare dintre noi să dezvolte o infecție cu candida pe parcursul vieții.

Iată o cură simplă, naturală și foarte eficientă. Această cură durează minim 21 de zile, se poate face în paralel cu deparazitarea și înseamnă în primul rând o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în legume, proteine și grăsimi bune.

STOP: antibiotice, zaharuri și dulciuri procesate, mâncăruri rafinate și procesate, anticoncepționale, steroizi și alte medicamente, cereale rafinate, apa nefiltrată și nelacalinizată, alcool, cafea, stimulente, băuturi carbogazoase, energizante, produse lactate (cu excepția celor fermentate), produse de origine animală care nu provin din surse sigure (eco-bio).

DE LUAT: probiotice (în special lactobacili), prebiotice (de exemplu, lemn dulce), fibre (psyllium), enzime digestive (din suplimente naturale), vitamina D3 (din surse naturale, precum expunerea la soare, ciuperci, semințe încolțite, semințe de floarea soarelui, lucernă, germeni de grâu sau suplimente. Unele medicamente, precum statinele (împotrivă colesterolului), reduc absorbția de vitamină D.

Care sunt pașii?

  1.  Curățarea colonului, prin metode naturale și deparazitarea;
  2.  Curățarea ficatului și detoxifiere la nivel celular;
  3.  Dietă; hidratare corespunzătoare cu apă de calitate, compatibilă cu celula umană;
  4.  Refacerea florei intestinale (prin consumul de pre și probiotice)
  5.  Menținerea unui stil de viață sănătos.

Alimentația se va baza în procent de 80% pe legume și fructe (care nu sunt dulci), restul de 20% pot fi proteine și grăsimi bune.

Antifungice naturale – de consumat zilnic: usturoi, sâmburi de caise, argint coloidal, gențiană, echinaceea, ulei de cocos, tinctura de frunze de măslin, ghimbir, gălbenele, mentă, propolis, Pau D*Arco, argilă, rozmarin, aloe vera, ulei de oregano, sparanghel, extract din sâmbure de struguri, alge, semințe de dovleac, sâmburi de grapefruit, scorțișoară, piper, ulei din arbore de ceai, pătrunjel, muguri de plop, lămâie, oțet de mere, coadă șoricelului, cimbru, leuștean.

Alimente recomandate: pește, lactate fermentate și urdă, unt (cu moderație – numai din surse sigure eco-bio), ouă (din surse sigure eco-bio), alge (spirulină, kelp, chorella), legume, verdețuri, fructe (care nu sunt dulci), nucifere, semințe (in, susan, floarea soarelui) și sâmburi (neprăjiți), măsline, uleiuri presate la rece.

Alimente nerecomandate: fructe uscate, în gemuri, dulcețuri și în compot, dulciuri procesate, zaharuri, ciocolată, miere, sucuri (cu excepția celor naturale), alcool, cafea, tutun, energizante, ceai negru, cereale și produse din cereale rafinate (sunt permise cerealele integrale, dar în cantitate mică – echivalentul unui pumn, obligatoriu fierte), margarină, brânză, brânză topită, creme de brânză, mâncare congelată, fast food, snacks-uri și chips-uri (cu exceptia celor care pot fi pregătite în casă), biscuiți, produse de patiserie, carne, mezeluri, cârnați, uleiuri rafinate, grăsimi „arse” și semințe prăjite, oțet (cu exceotia celui de mere), ketchup, muștar, maioneză, aditivi alimentari, gumă de mestecat, brânză „cu mucegai”, lapte.

De asemenea, se evită stresul și gândurile negative, care creează aciditate în organism, favorizând dezvoltarea  fungilor.

 Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *