Cum poţi preveni apariţia acneei prin alimentaţie!

1385 0

De la la alunițe, linii fine și riduri până la acnee, la orice vârstă, pielea este oglinda organismului și a sistemului imunitar.

Tenul arată sănătatea ficatului nostru, a  rinichilor, dar și a întregului tub digestiv.

Sănătatea pielii vine din interior, de aceea alimentația și hidratarea joacă un rol hotărâtor.

Chiar și cele mai scumpe creme nu ne pot ajuta, dacă în farfuria noastră nu există alimentele potrivite

Pâinea albă, cartofii și produsele de tip fast food sunt otrăvuri pentru piele.

Există o legătură strânsă între acestea și apariția acneei, iar dacă vrem să  avem un ten curat putem alege alte alimente, precum pâinea integrală, fasolea și legumele.

Sarea este foarte nocivă pentru ten, pentru că duce la retenția de apă în organism. O dietă bogată în sare ne poate face față să pară buhăită.

Anumite cercetări au demonstrat că există o legătură între consumul de lapte și apariția acneei.

O pauză de la consumul de lactate s-ar putea să nu rezolve toate problemele tenului, dar nici nu strică.

Alcoolul duce la dilatarea vaselor de sânge de pe față, tenul  va suferi din cauza deshidratării, va începe să arate obosit și lipsit de strălucire .

Zahărul este cel mai rău aliment pentru ten. Excesul de zahăr poate duce la apariția ridurilor adânci și la lăsarea pielii, din cauza faptului că afectează conținutul de  elastină și de colagen. Pentru a evita îmbătrânirea tenului înainte de vreme, putem înlocui dulciurile cu fructe și prăjiturile cu deliciile raw vegane..

În ultimii ani au apărut studii ce prezintă legătura dintre tipul de alimentație pe care îl avem și felul în care ”se prezintă” acneea noastră. Haideți să descoperim împreună  ce anume va trebui să consumăm atunci când ne confruntăm cu această problemă.

Stresul – cauză a dezechilibrelor hormonale

Hidratarea este primul pas pe care trebuie să îl facem. Consumul a cel puțin 30 ml pe kilogram corp, de apa pură și alcalină face minuni. Este înțelept pentru fiecare dintre noi să renunțăm la apa minerală și la băuturile carbogazoase și să le înlocuim cu apă și sucuri naturale.

Să consumăm vitaminele A, C, E, din surse naturale : morcovi, pătrunjel, spanac, citrice, ardei iute, pepene roșu, măsline, nuci, semințe, pentru că acestea previn congestia și hiperkeratinizarea.

Zincul este un mineral cheie în menținerea sănătății tenului. Îl găsim în toate vegetalele cu frunze verzi, leguminoase, ciuperci., nuci, semințe de floarea soarelui. Putem adaugă cătina, porumbul și strugurii negri, avocado și ceaiul verde.

Conținutul de fibre alimentare din dieta noastră este important, putem alege alimente integrale precum cereale și leguminoase, neprocesate.

Să renunțăm la dietele bazate pe carne și produse procesate, precum mezelurile.

Acneea apare de multe ori și ca urmare a intoleranțelor alimentare sau ca efect al unei stări de intoxicare a organismului, din cauza expunerii la tot felul de toxine provenite din mediul extern sau intern.

Pentru a ajuta organele specializate în detoxifierea organismului să funcționeze la parametrii optimi, se pot face și cure de detoxifiere, dar acestea  trebuie urmate la indicația și sub supravegherea unui specialist în nutriție, deoarece pot afecta sistemul nostru imunitar sau chiar deregla metabolismul.

O mențiune importantă: suplimentele alimentare pot accentua acneea, prin asimilarea anumitor elemente care nu ajută în acest caz, de aceea trebuie evitate.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *