Ocnele Mari  – există potential pentru turism pentru întregul an

1143 0

Ocnele Mari trebuie să redevină ce a fost. Și chiar mai mult, dacă este posibil.
Nu o simplă comună, nu un orășel prăfuit, cu drumuri distruse și sărăcie, în care locuitorii să trăiască precum la țară.
Potențialul turistic și balnear este ridicat și e păcat ca aceste comori să nu fie puse în valoare.
Noroc că are și cine să facă asta. Un primar tânăr, cu la fel de mult potential. Remus Sasu.
Recent, drumul ce traversează Ocnele a fost reabilitat. Era o piatră de încercare pentru șoferi. Acum, sunt condiții mult mai bune pentru atragerea turiștilor. Există o strategie de dezvoltare a turismului în Ocnele Mari, care se concentrează exact pe această prioritate – atragerea turiștilor în toate anotimpurile și implicit dezvoltarea unei dimensiuni de wellness și spa, care să asigure un contract permanent cu agențiile de turism și cu casele județene de pensii.

Pentru aceasta, însă, localitatea nu se poate baza doar pe turismul de vară, când oamenii din aproape tot sudul țării și din alte zone vin aici pentru ștrandurile cu apă sărată.

Primarul Sasu mizează pe investitorii din mediul privat, care, profitând de facilitățile pe care primăria le-a oferit deja, sau pe care urmează să le pună la punct, ar putea construi aici unități de cazare și tratament, care să funcționeze pe toată durata anului.

Pe turiști îi așteaptă, însă, și alte obiective interesante. Salina Ocnele Mari, adevărat punct de interes pentru turiștii din toată țara, este unul din ele. Cetatea Buridava, care, cândva, a fost capitala tribului geto-dacic al burilor. A avut un rol militar important pentru apărarea Sarmisegetusei. Scopul principal era protejarea „aurului alb”: sarea.

Dar, Ocnele pot fi punct de plecare, peste deal, către Govora, Bistrița, Munții Buila – Vânturarița, de o frumusețe aparte, Ocnița este la doi pași, acolo, de asemenea, există bazine cu apă sărată. ȘI, nu, în ultimul rând, un traseu de cicloturism, chiar pe strada Izvorului. ȘI tot peste deal, plecând chiar de lângă ștrandul vechi, către satul Buda, se poate ajunge fie la Olănești, fie la Râmnicu Vâlcea. Este un traseu scurt, cu drum de țară, însă peisajul este deosebit de frumos.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *