Pandemia ”nu este o criză financiară”. Măsuri fiscale luate în cea mai puternică economie a lumii.

805 0

Deși pandemia coronavirusului este o criză medicală, președintele Trump a subliniat că ”nu este o criză financiară”.

Acesta este un punct crucial pe care ar trebui să-l amintim cu toții. Această pandemie este spre deosebire de criza de economii și împrumuturi de la sfârșitul anilor ’70, bula tehnologică la sfârșitul anilor ’90 sau bula imobiliară din 2007. Fundamentele economice ale națiunii noastre sunt puternice.

Nu există nicio eroare economică de bază care trebuie corectată înainte ca economia noastră să se poată recupera. După cum a menționat președintele, „băncile și instituțiile noastre financiare sunt pe deplin valorificate și incredibil de puternice.”

Când pandemia coronavirusului va dispărea – și va avea loc – economia noastră și piețele financiare vor reveni.

Pentru a ușura această durere pentru lucrătorii americani, președintele a promis că va lua măsuri „fără precedent” pentru a proteja financiar lucrătorii care trebuie să rămână acasă și să lipsească de la muncă, deoarece sunt bolnavi, carantinați sau au grijă de alții infectați cu coronavirus. Și el a cerut Congresului să ia măsuri legislative pentru extinderea acestei scutiri.

În plus, președintele Trump a declarat că a instruit Administrația Întreprinderilor Mici să ofere capital comunităților afectate de virus prin extinderea împrumuturilor cu dobândă scăzută pentru a ajuta întreprinderile mici să depășească perturbările care apar și vor apărea pe măsură ce vom aborda acest virus.

Președintele a cerut Congresului să extindă fondurile disponibile pentru acest program pentru întreprinderile mici cu 50 de miliarde de dolari suplimentari. Aceasta este o extindere majoră, iar beneficiile acesteia ar trebui să reverbeze în întreaga economie.

50 de miliarde de dolari vor fi esențiale pentru a ajuta întreprinderile mici să rămână în afaceri și să-și păstreze angajații, deoarece acestea se ocupă de întreruperile temporare pe care le provoacă coronavirusul. Aceasta este o investiție bună în afacerile și locurile de muncă care conduc economia noastră.

Folosindu-se de autoritatea sa de urgență, președintele Trump a declarat că, de asemenea, solicită Departamentului Trezorerie să amâne plățile impozitului pe venit în prezent în 15 februarie, fără dobândă sau penalități pentru persoanele fizice și întreprinderile afectate negativ de coronavirus. Acest lucru va oferi economiei noastre o sumă suplimentară de lichiditate de 200 miliarde de dolari.

În cele din urmă, președintele a solicitat Congresului să acorde americanilor o scutire de impozit pe salarii imediate, pe care speră că Congresul o va considera „foarte puternic”.

Pe partea pozitivă, coronavirusul este în declin în China și Coreea de Sud. Administrația Trump reevaluează restricțiile și avertismentele existente în prezent cu privire la aceste națiuni și va lua în considerare posibilitatea unei „deschideri timpurii”.

Acest lucru ar putea redeschide lanțurile de aprovizionare esențiale și ar ajuta China să își îndeplinească obligația de a achiziționa 200 de miliarde de dolari în mărfuri din SUA în cadrul acordului comercial de faza 1 cu China.

Sursa: FOX NEWS

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *