Uniunea Artiștilor Plastici din România propune noi evenimente vizuale care vor debuta în perioada 2 – 8 septembrie

261 0

Comunicat de Presă

Luni, 2 septembrie au loc trei vernisaje:

La ora 17.00, la Galeria ARTOTECA a Bibliotecii Metropolitane București (Șoseaua Mihai Bravu nr. 4) va avea loc deschiderea expoziției Grupul din Sud – Pictură și obiect. Expun: Cristina Bacicu-Botez, Marcel Duțu, Cătălin Podoleanu, George Dragomir-Turia, Adriana Vâlcea.

„De la vis la realitate” este titlul expoziției de pictură și sculptură a artiștilor Gheorghe Coman și Mihai Tugearu. Vernisajul va avea loc la ora 18, la Galeria Căminul Artei din București (str. Biserica Enei, nr.16). Prezintă criticul de artă Luiza Barcan.

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași vă invită la expoziția de textile și pictură intitulată „Între cer și ape”, semnată de artista Simona Pascale. Deschiderea va avea loc la ora 18, la Galeria de artă ”Octav Băncilă” (Str. Al. Lăpușneanu nr. 7-9, Iași).

Patru manifestări vor avea loc marți, 3 septembrie:

Artista Rodica – Ioana Ghilea prezintă, la Galeria Simeza din București, expoziția „Semper Imaginaria II”. Vernisajul va avea loc la ora 18.00, iar expoziția va fi deschisă până pe 15 septembrie. Rodica – Ioana Ghilea, o artistă cu o gândire creatoare de o remarcabilă complexitate, încorporează în creațiile sale gândirea filozofică, respectul pentru arta clasică, iubirea pentru natură și pentru toate vietățile paradisului pământesc și sensibilitatea pentru culoare, îmbinată cu deosebitul talent pe care îl are pentru desen.

Galeria Romană din București (Bd. Lascăr Catargiu, nr 1) vă invita la o nouă expoziție de pictură: „FORSIȚIA”, a artistei Ana JILINSCHI. Vernisajul va avea loc începând cu ora 19:00. Artista se concentrează asupra unei teme, cea a florilor, desprinsă parcă din arta miniaturilor, dar și a secolului trecut, frecvent regăsită în pictura românească, temă pe care o tratează cu sensibilitate, perseverență, minuțiozitate și candoare. Lucrările pot fi admirate până pe 27 septembrie 2024.

Tot la București sunteți așteptați și la Galeria Calderon Art Studio (str. Jean Louis Calderon, nr.39) la vernisajul expoziției de pictură și desen cu lucrări de Mircea și Teodora Nechita, membră a Asociației Down București. Evenimentul va începe la ora 18.

În perioada 3-18 septembrie, Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” (str. Anastasie Panu, nr.21) vor găzdui expoziția „Visiones sine tempore” a artistei Ofelia Huțul. Vernisajul va avea loc pe 12 septembrie, la ora 17. Vor prezenta: Aurica Ichim, criticul Emanuela Ilie și curatorul expoziției Mihai Covalciuc.

Miercuri, 4 septembrie, la ora 18, Muzeul de Artă Vizuală din Galați găzduiește vernisajul expoziției „Peisaje posibile” a pictorului Marius Barbone. Lucrările vor putea fi admirate până pe 29 septembrie.

Joi, 5 septembrie vă propunem două vernisaje:

25 de artiști vor expune în cadrul primei ediții a Salonului Argeșean de Arte Vizuale. Curator – Daniel Preduț. Deschiderea va avea loc la ora 13, la Muzeul Județean Argeș (str. Armand Călinescu, nr.44, Pitești).

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu Quintus” (bd. Independenței, nr.1, Ploiești) va găzdui la ora 17, vernisajul expoziției de pictură, sculptură și colaj „Ascuns în văzul lumii”. Protagoniști sunt artiștii: Bianca Rotaru și Constantin Țînteanu. Curatoare: Alice Neculcea.

Vineri, 6 septembrie 2024, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Filiala Târgu Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici din România și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, organizează două vernisaje ale unor expoziții inedite. Astfel, în Galeriile Cozia Pasaj, la ora 17,30, se va deschide expoziția „DIVERSIMILAR”, a membrilor Filialei Târgu Mureș a UAP din România, iar în Galeria Artex, la ora 18,00, expoziția de ceramică „Cutia magică” a artistei Mana Bucur, președinte al aceleiași filiale.

Tot pe data de 6 septembrie 2024, la ora 17.00, va avea loc vernisajul expoziției pictorului Ștefan Suditu. Evenimentul se va desfășura în ambele spații expoziționale din cadrul Galeriei Frunzetti din Bacău (str. Nicolae Bălcescu, nr.12), în Galeria Frunzetti, etaj și Galeria Nouă, parter.

Sesiunea de înscriere la Premiul Art Movements Foundation pentru Desen Contemporan, ediția a II-a este deschisă până pe 30 septembrie 2024. Art Movements Foundation organizează un concurs de desen contemporan destinat artiștilor români din țară și diaspora și străini rezidenți în România, aflați în orice etapă a carierei profesionale. Odată cu premierea va avea loc și vernisajul expoziției rezultate în urma selecției dosarelor de candidatură. Aplicațiile pot fi depuse până pe 30 septembrie 2024, prin completarea unui dosar de candidatură pe www.artmovements.ro.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă, MSNews.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *