Lăudabil! Asociația LaPrimulBebe a reușit o performanță extraordinară, pe care nu au reușit-o guvernările diferite, în 40 de ani: renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului de Obstretică Ginecologie din Râmnicu Vâlcea. Și dacă vă întrebați ce a fost cu acele grămezi de moloz care au stat o vreme în fața spitalului, veți afla și răspunsul,citind următorul material.
După finalizarea lucrărilor și odată cu inaugurarea secției renovate, oameni cu suflet extraordinar, de la asociația amintită, s-au întors foarte încântați și emoționați de reacțiile vâlcenilor. Aceștia și-au împărtășit impresiile pe Facebook: “La primul bebe a ajuns la Spitalul Județean Râmnicu Vâlcea. Aici, secția de Neonatologie a fost renovată în urma campaniei #BunVenit, de către Asociația LaPrimulBebe. Dincolo de transformarea fantastică a secției, ce ne-a impresionat foarte tare au fost oamenii de aici. Am găsit medici și asistente cu o altă energie și lumină decât îi lăsasem acum câteva luni, atunci când am început renovarea. Când am intrat și am exclamat “Doamne cât e de frumos”, aveau lacrimi în ochi.
Ne-au așteptat toți și ne-au mulțumit nouă, tuturor părinților comunității care s-au implicat în această campanie. Așa că vă transmitem aceste mulțumiri acum. Asta nu a fost tot. Ne-au așteptat cu prăjituri făcute de cele mai pricepute dintre doamnele de acolo și cu un tort personalizat. Și nu asta nu este tot! În semn de recunoștință tot personalul secției a donat 3,5% din impozitul pe venit Asociației LaPrimulBebe. Cât de emoționat poate fi asta? Cât? “
Renovarea unei secții este plină de provocări și de situații neașteptate, însă renovarea în timpul pandemiei este cu atât mai efervescentă, mărturisesc inimoșii binefăcători.
“Trecând peste covid-ul care a afectat echipele de lucru, trecând de dificultatea mutării unei secții întregi în altă parte, trecând peste întârzierile inerente din vremea pandemiei, la Vâlcea am reușit să ne mobilizăm și să facem lucrurile frumos. Ne-am bucurat de susținerea managementului spitalului și al Consiliului Local, care s-a implicat și a refăcut odată cu lucrările noastre instalația de gaze și de internet, alocând buget și pentru un ecograf” spun reprezentanții Asociației.
Renovările pe care LaPrimulBebe le face nu schimbă doar viața mamelor, a copiilor și a medicilor care lucrează zi de zi acolo, ci schimbă mentalități. Acesta este cel mai prețios lucru. La Vâlcea, după ce au văzut secția neonatologie renovată, alte secții și-au dorit și ele schimbare, și chiar în acest moment se desfășoară renovări pe un alt etaj.
”De ce se renovează secții de către mame?”, auzim des. De ce tot din fondurile persoanelor fizice?
Noi alegem să nu ne punem astfel de întrebări, pentru că în timp ce ni le punem ne mor copiii în spitale.
Alegem să ne implicăm și să punem puțină lumină acolo unde putem. Ca să ne putem uita cu demnitate în ochii copiilor noștri și să le putem spune că noi am făcut tot ce a ținut de noi.
Mulțumim părinți dragi, care campanie de campanie faceți zid în jurul mamelor și al copiilor, împreună cu echipa LaPrimulBebe.”
LaPrimulBebe este singura comunitate online din România numită de Facebook USA una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume și singura comunitate din țara noastră devenită case-study pentru aceștia.
Cu peste 200.000 de membri activi, 300 de evenimente de educație parentală si 2.000.000 de Euro strânși în campaniile umanitare, LaPrimulBebe a devenit o voce a mamelor din România.
Asociația LaPrimulBebe a dotat cu aparatură esențială maternități în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești. Secția TINN Marie Curie dotată cu un sistem performant de supra-avertizare ce scade mortalitatea, a reabilitat secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni, a finanțat reabilitarea laboratoarelor de oncologie pediatrica ale spitalului Louis Turcanu în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viata și a finanțat amenajarea unui etaj în MagicHome.
Toate acestea, cu bani strânși de părinții comunității împreună cu echipa LaPrimulBebe, în campaniile sale umanitare.
K.R.