Cum să prepari propriul deodorant natural

724 0

Deodorantele și antiperspirantele din comerț  conțin chimicale periculoase pentru santatate: parabeni, formaldehidă, triclosan (mai ales în diferite tipuri de săpun antibacterian). Cel mai îngrijorător este aluminiul, care favorizează apariția cancerului mamar.

Producătorii au scos pe piață și deodorante fără aluminiu, însă acestea sunt în continuare pline de alte elemente toxice.

De aceea, vă recomand să alegeți un deodorant natural, pe care puteți să îl preparați foarte ușor cu ajutorul rețetelor de mai jos sau să folosiți o piatră de alaun.

Deodorant natural pe bază de bicarbonat de sodiu

Fie puteți să amestecați un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă, fără să dizolvați, aplicând compusul la subraț, fie puteți adăuga amidon de porumb. Combinați o parte de bicarbonat de sodiu cu șase părți de amidon de porumb și aplicați în fiecare dimineață pudra la subraț.

O felie de lămâie-antiperspirantul natural perfect

Acidul citric din lămâi este un agent foarte eficient care distruge bacteriile ce emană mirosul neplăcut de transpirație. Puteți folosi cu încredere o felie de lămâie în fiecare dimineață nu doar la ceai, ci și la subraț. Trebuie doar să nu aveți pielea iritată.

Alte rețete

 

  1. O rețetă simplă cu doar 3 ingrediente:
  •  Un sfert de cană de bicarbonat de sodiu
  •  Un sfert de cană de amidon de porumb
  •  Cinci linguri de ulei de cocos

Amestecați praful de bicarbonat și amidonul. Adăugați uleiul de cocos până când se formează o pastă. Puneți acest deodorant natural într-un recipient închis etanș și folosiți în fiecare zi.

  1. O altă rețetă de deodorant natural are puțin mai multe ingrediente, dar miroase mai plăcut și este mai hidratant:
  • Trei linguri de unt de shea
  • Trei linguri de bicarbonat de sodiu
  •  Două linguri de amidon de porumb
  •  Două capsule de vitamină E din care scurgeti tot uleiul
  •  Ulei esențial (în funcție de preferințe)

Topiți ingredientele solide și, când ajung în stare lichidă, adăugați și uleiurile (vitamina E și uleiul esențial). Lăsați să se răcească la temperatură camerei, turnați compusul într-un recipient și puneți-l la frigider. Acum aveți un deodorant natural cât se poate de sănătos, eficient și cu miros foarte plăcut.

În loc de unt de shea sau capsule de vitamina E, puteți folosi ceară de albine, cumpărată direct de la apicultori și unt de cocos, imaginația să nu vă lipsească!

Ingredientele pentru deodorantul dumneavoastră natural sunt ușor de găsit, puteți cumpăra untul de shea, uleiul de cocos, piatra de alaun și orice ulei esențial doriți, de la magazine naturiste sau de cosmetice. Vitamina E o găsiți la farmacie, dar trebuie să fiți siguri că sunt capsule moi, care se sparg și curge uleiul.

Eu vă doresc să aveți sănătate în fiecare zi și succes la fabricat!

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *