Senatoarea Claudia Banu a devenit ctitor al Teatrului Grivița

390 0

G53 – Grivița 53, Primul teatru construit împreună. În 2019 a fost finalizat stadiul DALI al proiectului clădirii noului teatru, primul teatru construit împreună. Împreună cu donatori, prieteni și iubitori ai teatrului unde joacă actrițe fenomenale, precum Oana Pellea sau Maia Morgenstein.

“Grivița 53 va fi un simbol atât ca inițiativă, directie artistică, cât și ca apariție arhitecturală. Într-un fel e firesc. După 73 de ani era necesar să apara un teatru reprezentativ pentru generația noastră, un obiect care sa se impună și să reprezinte ceva esențial ca demers și spirit. Grivița 53 este moștenirea pe care o lăsăm celor care vin dupa noi.” Chris Simion- Mercurian

Teatrul Grivița 53 se construiește cărămidă cu cărămidă, om cu om. Cărămizile pin sunt cărămizi în miniatură, obiecte unicat, create manual de copiii de la Galeria Basil si pot fi purtate zi de zi, ca semn distinctiv al comunității respective. O cărămidă simbol valorează 53 lei și este creată din ceramică și suflet. Banii strânși în urma vânzării merg în construcția teatrului Grivița 53.

5 cărămizi pin înseamnă o cărămidă ctitor. Iar o cărămidă ctitor tocmai a primit senatoarea de Vâlcea, liberala Claudia Mihaela Banu, care împărtășește cu noi aceste emoții. Numele său a fost inscripționat pe această cărămidă, alături de o inimioară.

„Unii construiesc ziduri care ne separă. Noi construim ziduri care ne unesc!”

Pentru că îmi este dor teatru. Pentru că îmi este dor de emoția pe care mi-o transmite o piesă de teatru, astăzi, în Senat, am contribuit cu „o cărămidă” la construirea primului teatru din România realizat din inițiativă privată, Grivița 53, după 75 de ani.

După ce am traversat o perioadă extrem de dificilă, se poate spune că, Grivița 53, este mai mult decât un teatru, este nașterea unui spirit, este moștenirea pe care o dăruim din tot sufletul generațiilor care vin după noi.

Primirea titlului de CTITOR mă onorează și mă emoționează deopotrivă.

Am contribuit cu tot sufletul la acest proiect, pentru că teatrul românesc înseamnă emoție, înseamnă amestec de trăiri, înseamnă bucurie.

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *