Cimbrişorul combate alcoolismul şi ajută la eliminarea paraziţilor

927 0

Cunoscut şi sub numele de „antibioticul săracului”, cimbrişorul are nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră.

Planta acţionează ca antiseptic al căilor respiratorii, prevenind suprainfectarea. Este un expectorant natural, foarte eficient împotriva tusei uscate.

O altă calitate a plantei este capacitatea de a combate alcoolismul. În acest scop se foloseşte siropul de cimbrişor.

Iată cum se prepară:

Se lasă la macerat, timp de 14 zile, 200 grame cimbrişor cu 400 ml miere, 500 ml apă şi sucul proaspăt stors de la două lămâi. După această perioadă, se strecoară şi se depozitează în sticluţe bine sigilate.

Tratamentul cu Cimbrişor este renumit pentru contribuţia la funcţionarea corectă a ficatului, întrucât ajută la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul acestuia şi favorizează secreţia bilei.

Calmează crampele, ajută la relaxarea musculaturii netede şi este eficient în cazul unor indigestii sau infecţii intestinale.

Prin conţinutul de uleiuri eterice, Cimbrişorul  ajută la eliminarea paraziţilor intestinali, în special a ascarizilor şi oxiurilor.

Cimbrişorul ameliorează durerile de cap şi este un tonic nervos. În acelaşi timp, acţionează ca un sedativ natural şi induce relaxarea. Imbunătăţeşte memoria.

Nu în ultimul rând, ceaiul de cimbrişor este un bun stimulent al secreţiei lactate, poate fi consumat de mămicile care alăptează şi dă o aromă deosebită laptelui matern.

Ceaiul de cimbrişor se obţine prin amestecarea unei linguriţe cu frunze uscate de plantă cu 250 ml apă călduţă.

Se lasă la infuzat 20-25 de minute, se strecoară şi se consumă simplu, cu adaos de lămâie sau îndulcit cu miere, la temperatura camerei.

Precauţii în folosire: preparatele din cimbrişor nu se recomandă persoanelor care suferă de insuficienţă pancreatică.

Mihaela Iliescu

Plante medicinale în oțet – leacuri străvechi

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *