Trupa Bucium lansează albumul Zimbrul Alb la Râmnicu Vâlcea, pe 18 martie

358 0
Trupa bucureşteană Bucium revine, alături de Ligia Hojda (finalistă a Vocii României și membră a trupei MA RA MU), în Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 18 martie, în Aby Stage Bar, Strada Calea lui Traian 158A, pentru lansarea celui mai recent album al trupei, Zimbrul Alb.
Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.
Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.
Albumul Zimbrul Alb a primit recenzii extrem de favorabile în presa internațională, aceasta atrăgând vânzări ale albumului în întreaga lume.
Albumul a fost mixat de Dan Georgescu, muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron, la Unda Recording. De masterizare s-a ocupat Marco D’Agostino, de la studioul 96khz.it, cunoscut pe scena metal pentru colaborarea constantă cu Lacuna Coil.
Single-ul principal al albumului este piesa Cântecul Soarelui, o colaborare cu Ligia Hojda la voce, Mihnea Ferezan de la Roadkillsoda la chitară, alături de Costin Adam de la Phoenix și Dan Albu de la Nexus, ambii la backing vocals.
Link videoclip aici: https://www.youtube.com/watch?v=MB998qJe3H4

„Într-un fel, albumul trupei bucureștene este despre world music, unde rock-ul progresiv se combină cu metalul, nuanțat cu folk și la final adaugă peste tot o glazură simfonică. Dacă această muzicalitate, alături de ambalajul albumului, nu depășește noi granițe, nu știm ce altceva ar face-o.” IMPE.FI
„Sunt multe schimbări în cântece, poți să treci de la visător la fioros într-un singur cântec și trupa reușește acest lucru cu mare măiestrie. Pot cu ușurință să interpreteze un cântec, sau o compoziție, ar fi un cuvânt mai potrivit, de exemplu Greuceanu, la zece minute și jumătate, fără să te plictisească o secundă”. FOLK-METAL.NL
„Folk-rock-ul se întâlnește cu greutatea metalului, cu elemente progresive plăcute, neobtruzive și cu post-rock-ul. Viorile dau muzicii ceva nepământesc și diafan. Cântecele sunt câteodată reținute, câteodată explozive. Câteodată epice, câteodată luminoase și aerisite. Această mixtură face Zimbrul Alb extrem de variat și de versatil și te invită să-l asculți din nou și din nou.” STORMBRINGER.AT

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *