Vești bune de la Senat, mai ales pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei Drăgășani

386 0
România are un potențial viticol remarcabil, fiind pe locul 13 în topul celor mai mari producători de vin din lume și pe locul 6 în Europa. Turismul viticol în România are oportunități remarcabile să se dezvolte și să se diversifice, ceea ce face tot mai atractiv conceptul de Drum al vinului, oferind posibilitatea unor itinerarii de neuitat.
Enoturismul – cum mai este denumit acest fel de-a petrece timpul liber, printre dealuri de viță de vie și licori parfumate – a înregistrat în ultimii ani o evoluție echilibrată, care dă speranțe viticultorilor și oamenilor implicați în domeniul turistic.
Astfel, turismul viticol are nevoie de susținere, alături de agroturism, turism rural și de aventură.
În acest sens, astăzi la Senat, am completat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice, astfel încât unitățile administrativ teritoriale care funcționează în arealul delimitat, conform legislației în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată-DOC, în care există plantații viticole certificate DOC și în care se produc și se comercializează vinuri cu denumire de origine controlată, să fie considerate cu potențial turistic și să poată genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism eonologic.
Detaliile proiectului și lista denumirilor de origine controlată (DOC) pentru vinurile admise pentru utilizare în România pot fi parcurse pe linkul de mai jos, cu mențiunea că legea urmează să intre la promulgare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *