Cum gestionăm problemele digestive în sarcina

686 0

Sarcina e o perioada în care unele probleme de sănătate pot deveni mai prezente și îi pot crea probleme viitoarei mămici. De asemenea, e  și o perioada în care schimbările hormonale și dezvoltarea noii vieți din burtică pot aduce probleme noi. Însă, pentru e o perioada în care femeia trebuie evite pe cât posibil tratamentul medicamentos, are nevoie știe cum își poate gestiona problemele în mod natural și permis în această perioada sensibilă.

Colonul iritabil

Cu siguranță ai auzit de multe ori cum cea mai comună cauza a disconfortului și a problemelor de ordin digestiv îl reprezintă colonul iritabil. Această afecțiune se manifestă prin: senzație de balonare, flatulență, dureri abdominale, greață, alternarea perioadelor cu diaree și constipație și nu numai.

Ei bine, în perioada sarcinii, această problema poate escalada și poate crea un disconfort mult mai puternic. Una dintre cauze o reprezintă modificările hormonale, însă și lipsa de mișcare și alimentația nepotrivită au un rol foarte mare în agravarea acestei probleme.

Așadar, dacă ești însărcinată și suferi de colon iritabil, trebuie ai grijă dietă pe care o urmezi fie potrivită și aibă scop și diminuarea manifestărilor acestei afecțiuni.

În acest caz va fi nevoie eviți pe cât posibil alimentele foarte procesate, de fast-food, prăjelile, alimentele grase sau grele, băuturile carbogazoase, alcoolul, cofeină, zahărul în exces. De asemenea, ar trebui optezi pentru a mânca puțîn și des. La fel de important e și mesteci foarte bine alimentele.

Constipația

În timpul sarcinii, gravidele se pot confruntă cu senzația de prea plin, dar și cu constipația. Dacă pentru prima problema e suficient mănânci puțîn și des, pentru a două, e nevoie îți modifici puțîn stilul de viață și regimul alimentar.

Bea suficientă apă, include în dietă mai multe alimente bogate în fibre, așa cum sunt legumele și fructele, și mișcare, dacă medicul îți permite. Sarcina nu e o boală, deci nu înseamnă ești consemnată la pat. Aceste cazuri sunt unele speciale.  Însă, dacă medicul îți permite, exerciții ușoare în fiecare zi și asigurate nu stai prea mult pe scaun.

Statul prea mult pe scaun și constipația care se prelungește pentru mai mult timp pot ducă și alte probleme de sănătate, hemoroizii fiind cea mai comununa dintre acestea.

Grețurile din timpul sarcinii

Chiar dacă grețurile nu au neapărat cauze digestive în timpul sarcinii, manifestările acestea neplăcute (grețuri și vărsături) pot fi ameliorate în cazul în care consumi ceai de ghimbir. Acesta poate fi consumat ață cald, dar și rece, ceea ce îl face potrivit pentru orice anotimp. Este unul dintre ceaiurile permise și chiar recomandate în timpul sarcinii și care poate rezolva cu succes problema cu care se confruntă cele mai multe femei însărcinate: greață.

Totuși, indiferent de problema cu care te confrunți în sarcina, asigura-te te consulți cu medicul tău pentru orice problema sau neplăcere. Doar el e în măsură îți recomande orice tratament, inclusiv nemedicamentos. Nu uită , uneori, plantele nu ne sunt prieteni și există o mulțime de ceaiuri sau produse pe baza de plante care nu sunt permise în timpul sarcinii.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *