Șapte rețete de băuturi naturale, savuroase și vindecătoare

2122 0

Șapte rețete de băuturi naturale, savuroase și vindecătoare, pe care le puteți prepara acasă, în câteva minute!

 

Pe lângă hidratarea obișnuită, un pahar cu apă poate deveni vindecător atunci când îi adăugăm câteva ingrediente, cu proprietăți terapeutice.

Iată câteva rețete de băuturi delicioase și vindecătoare, care îmbunătățesc digestia și ne curăță corpul de toxine.

Pentru prepararea acestora, se folosește apă pură, la temperatura camerei sau ușor călduță.

Este important să nu le îndulciți sau, dacă o faceți, să adăugați puțină miere.

  1. Apă cu scorțișoară

Adăugați o bucățică de băț de scorțișoară în 250-300 ml apă și lăsați-l la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă, acoperit.

Este un remediu excelent pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahar, din sânge.

Consumul regulat de apă cu scorțișoară face adevărate minuni în ceea ce privește metabolismul și arderea grăsimilor din corp.

  1. Apă cu ghimbir

Încă din cele mai vechi timpuri, ghimbirul a fost folosit pentru a trata diferite afecțiuni digestive: stare de vomă, crampe stomacale, balonare și indigestie. Accelerează circulația sângelui, are proprietăți antiinflamatoare și antivirale.

Adaugați câteva felii de rădăcină de ghimbir în 250-300 ml apă și lăsați-le la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă, acoperit. Beți lichidul, apoi consumați și feliuțele de ghimbir.

Aceasta băutură se poate servi dimineața, cu o felie de lămâie, sau seara, după o zi obositoare.

  1. Apă cu cuișoare

Cuișoarele au proprietăți antiseptice foarte puternice, de aceea poate fi o excelentă apă de gură.

Apa cu cuișoare ajută, de asemenea, la eliminarea paraziților și tratarea indigestiilor. Adăugați 5-10 cuișoare în 250-300 ml apă călduță și lăsați la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când acestea își eliberează aromele.

  1. Apă cu mentă

Apa cu mentă stimulează glandele salivare și organismul să digere mai bine alimentele, în plus, împrospătează respirația și energizează corpul.

Menta ucide, de asemenea, bacteriile și virusurile, un atu important în sezonul rece.

Puneți două linguri frunze de menta proaspătă în 250-300 ml apă călduță și lăsați la macerat câteva ore, într-un recipient de sticlă acoperit, până când aceasta își eliberează aromele.

  1. Apă cu rozmarin

Apa cu rozmarin are un gust minunat, dar este și o băutură excelentă pentru stimularea imunității, circulației sângelui și pentru reducerea inflamațiilor. Rozmarinul are, de asemenea, efecte de reducere a colesterolului.

Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-un recipient de sticlă, cu 250-300 ml apă călduță și se lasă la macerat, acoperit, câteva ore. Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie.

  1. Apă cu lavandă și lămâie

Apa cu lavandă și lămâie este un cocktail perfect de seară, după o zi lungă.

Simpla aromă a lavandei ne poate induce un somn liniștitor.

Se pun o jumătate ceașcă de lavandă și o lămâie feliată, într-o carafa cu apă (aproximativ 750 ml -1000 ml), se lasă la frigider câteva ore, înainte de a fi consumată.

  1. Apă cu lămâie

Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important, pentru întărirea imunității și neutralizarea radicalilor liberi.

Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul, stimulează digestia alimentelor. Încălziți un pahar cu apa (maxim 40 grade) și stoarceți sucul de la o jumătate de  lămâie. Beți acest lichid în fiecare dimineața, pe stomacul gol.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Ziua Curățeniei

Postat de - 23 septembrie, 2021 0
FacebookTwitter23 Septembrie Astăzi,  în toată lumea se  sărbătorește ”Ziua Curățeniei”. Nu e doar o zi destinată curățeniei mediului, e o…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *