Un gând pe zi, de Constantin Ene (4)

652 0
Județul Vâlcea a fost mângâiat pe creștet de Dumnezeu și hărăzit cu minunății, care însănătoșesc trupul și sufletul.
Încă din vremuri străvechi, județul nostru a fost recunoscut pentru apele și aerul benefic, care tratează foarte multe afecțiuni.
De asemenea, suntem recunoscuți pentru perlele sale, biserici și mănăstiri, care tronează de decenii și care au o mare notorietate, la nivel național.
Pentru tratamentul sufletului, biserica a știut să se îngrijească investind și promovând foarte bine lăcașurile de cult, fapt pentru care le mulțumesc reprezentanților bisericești. Suntem o familie creștin-ortodoxă, care crede în Dumnezeu și fiul lui Iisus Hristos, mergem la biserica din cartierul nostru și suntem prezenți la slujbele religioase, atunci când timpul ne permite.
Nu același lucru putem spune despre stațiunile care se ocupă de tratamentul trupului.
Ani de-a rândul, s-au facut tot felul de strategii ale CJ, care, din păcate, nu s-au aplicat sau s-a facut foarte puțin din ele .
Turismul este unul dintre polii importanți de dezvoltare și promovare a zonei și poate, cred eu, în acest moment, cel care poate aduce pe linia de plutire, economia vâlceană. Potențialul stațiunilor vâlcene este fantastic de mare, dacă vorbim de turismul balnear, care este legat de ape termale, apă sărată, ape sulfuroase, ape minerale, tratamente cu aerosoli etc. Dar, dacă am vorbi mai puțin și am face mai mult pentru turismul cultural și monahal, legat de mănăstiri și vestigii istorice, despre turismul montan?
În calitate consilier județean, alături de colegii mei, voi contribui, din plin, la relansarea economică a turismului județului Vâlcea.
Avem nevoie să ajutăm rapid primăriile din orașele, care dezvoltă  servicii medicale balneare:
-să se modernizeze bazele de tratament
-să se reabiliteze clădirile lăsate în paragină. Unele dintre ele, monumente istorice și cu o arhitectură greu de realizat în zilele noastre.
-să se reabiliteze hotelurile și motelurile
-să se reabiliteze izvoarele termale și de ape sulfuroase și să se redea capacitățile lor circuitului turistic
-să se reabiliteze infrastructura către stațiuni
-să se promoveze real, nu formal, zona turistică Vidra.
Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le propunem .
CJ trebuie să se implice activ în dezvoltarea turismului. E bunul nostru, cel mai de preț
CJ trebuie să facă strategii, care, într-un final, să se regăsească real, în serviciile oferite de operatorul din stațiunea respectivă
CJ trebuie să fie parte a contribuției sănătății vieții cetățenilor, prin implicarea activă, în dezvoltarea turismului vâlcean
Eu îmi doresc ca vâlcenii mei, ca, de altfel și cetățenii acestei țări, aflați în stațiunile noastre să beneficieze de cele mai bune tratamente și la cele mai înalte standarde medicale.

Cu considerație,

Constantin Ene,

candidat al Alianței USR PLUS pentru funcția de consilier județean al CJ, Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *