A furat, dar a și făcut ceva!

634 0

Este fascinantă vorba asta: “A furat, dar a și făcut ceva, uite cum arată…”(completaţi voi cu ce doriţi).

O auzim de la mamaia, care locuieşte cu noi pe scară, până la oameni tineri şi educaţi, care urmăresc ştirile şi au ieșit în stradă la proteste.

Ce contează că are dosare la DNA, că a fost condamnat pentru şpagă sau furt, ai văzut florile din parc? Același parc, unde odinioară era verdeață, acum sunt betoane, bănci, locuri de joacă, mobilier și flori achiziționate la prețuri exorbitante…

Cât de corupt trebuie să fie un politician pentru a stârni revolta votanţilor săi?

Pare că totul este posibil, cei care fură nici măcar nu mai încearcă să se disculpe, caută doar tertipuri pentru a scăpa, sfidând evidenţa. Oricine poate să fure, important este să rezolve şi o problemă sau să planteze panseluţe.

Ce anume ar putea să trezească populaţia unor localităţi cu edili condamnaţi pentru fapte de corupţie sau de altă natură? Câţi dintre cei acuzaţi au avut demnitatea să-şi prezinte demisia în urma unor astfel de scandaluri?

Faţă de toţi cei care fură şi nu fac nimic, dacă este un primar care a făcut câte ceva, devine erou naţional. Dar, oare, nu pentru asta i-am ales, nu pentru asta sunt plătiţi? Să facă bine comunităţii?

A venit momentul să ne oprim, să tragem aer în piept şi să spunem STOP!

Hai să vedem dincolo de moment, mai departe de azi, mai departe de eu/mie/al meu.

Ți-a fost asfaltată strada chiar cu o lună înainte de alegeri, ți s-a mărit ajutorul social, ai primit ceva în plus la pensie, s-au deblocat brusc lucrări sau dosare pe care le aștepţi demult?

E foarte bine, toate acestea şi încă multe altele ar trebui să îşi găsească rezolvarea, dar nu numai înainte de alegeri și nu numai dacă există așa numitul „para-ndărăt”, specific jocului de barbut.

Ştii care este prețul pe care îl veţi plăti tu, copiii sau nepoţii tăi pentru toate acestea? Pentru că nu se poate repara o nedreptate dând naştere unor alte nedreptăţi.

La toate cele de mai sus putem răspunde astfel: să nu fim complici, să respectăm morala creştină. Iar un  lucru este sigur: un creştin nu poate alege hoţia.

Votează! Pe 27 septembrie, alege înțelept!

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *