Cincisprezece plante ce nu ar trebui să lipsească din farmacia naturală personală

729 0

Plantele sunt leacuri minunate, aceasta nu mai este demult o noutate. Chiar dacă au o acţiune mai lentă, sunt remedii sigure, fiind mai bine tolerate de organism.

Iată o listă recomandată de naturopaţi, ce cuprinde cincipsrezece plante „premiante” la ameliorarea sau chiar vindecarea unor afecţiuni curente:

  1. Curcuma (Turmericul)

Ameliorează inflamaţiile şi elimină durerile. Substanţa activă – Curcuminul- se asimilează mai uşor în organism în combinaţie cu piper sau ghimbir.

  1. Conduraşii

Carotenoidele, flavonoidele şi glicozidele din conţintul plantei combat bacteriile, virusurile şi ciupercile. Rezultate foarte bune se obţin în sinuzită şi bronşită.

  1. Ghimbirul

O linguriţă de ghimbir măcinat stopează o migrenă incipientă, pe lângă multe alte efecte benefice asupra sănătăţii.

  1. Florile de Tei

În Franţa există obiceiul de a bea un ceai de Tei la sfârşitul mesei. La noi este folosit ca remediu sudorific şi calmant, mai ales pentru tusea iritativă.

  1. Hreanul

Multe utilizări interne şi externe. Datorită uleiurilor din conţinut, precum şi cantităţii mari de vitamina C, ajută la vindecarea inflamţiilor căilor respiratorii.

  1. Inul

Un remediu util celor suferinzi de gastrită şi hipertensiune. Seminţele uleioase conţin acizi graşi şi polizaharide ce formează mucilagii.

  1. Limba mării

Principiile amare ce se extrag din această plantă ajută la combaterea arsurilor gastrice şi a refluxului gastroesofagian.

  1. Lavanda

Pentru a adormi mai uşor sau pentru a combate stresul, puneţi câteva picături de ulei esenţial de lavandă pe o pânză umezită cu apă caldă, aplicaţi-o pe inimă şi fixaţi-o cu un prosop uscat.

  1. Măceşul

Extractele din seminţe şi coajă au efecte benefice în artroză. Ceaiul este vitamininzant şi revitalizant.

  1. Menta

Uleiul mentolat are efect antispastic şi elimină balonările. Ajută în sindromul colonului iritabil, iar extern la ameliorarea durerilor de cap produse de încordare.

  1. Rhodiola Rosea

Extractul din rădăcină normalizează tensiunea şi pulsul, elimină aritmia cardiacă, stimluează potenţa şi longevitatea, ameliorează stările de epuizare şi depresia, creşte rezistenţa la strs.

  1. Schinduful

Reglează glicemia. Extern, se foloseşte în reumatism, sub formă de comprese.

  1. Valeriana

Ajută la ameliorarea tulburărilor de somn, de origine nervoasă.

De cele mai multe ori se combină cu roiniţă sau hamei.

  1. Varza

Glicozidele din conţinut reduc inflamaţiile. Se zdrobesc uşor frunzele, cu ajutorul unui sucitor de lemn, până ce sucul iese la suprafaţă, apoi se aplică pe porţiunile afectate.

  1. Zămoşiţa

O cură de trei săptămâni cu trei căni de ceai pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Nu votez, n-am cu cine!

Postat de - 9 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterPerformanţa oamenilor politici și a celor care adminstrează comunități este dată de contribuţia lor la binele general şi are la…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *