De ce Elena Udrea s-a lăsat prinsă în Bulgaria?

809 0

Un scenariu care ar putea da fiori autorităților

de George Hodorogea

 

Această întrebare ar putea avea un răspuns logic și pertinent. Redacția Curierul de Râmnic împreună cu redacția Siguranța Națională a făcut o analiză în acest sens. Înainte de dezvăluirea celui mai șocant scenariu, haideți să facem un istoric al traiectoriei politice pe care Elena Udrea a parcurs-o.

Condamnarea Elenei Udrea și fuga în Bulgaria.

Joi, 6 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, de către magistrații de la Înalta Curte de Casație. Decizia instanței este definitivă, autoritățile respingând contestația în anulare.

În urma sentinței, fosta blondă de la Cotroceni, protejata lui Traian Băsescu, trebuia să se prezinte sau să fie ridicată de acasă de oamenii legii.

Cinci polițiști au ajuns la locuința Elenei Udrea pentru a o încătușa și a o duce la Penitenciarul Rahova, după ce judecătorii au condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare cu executare.

Doar că, surpriză! Fostul Ministru al Turismului a ieșit din țară cu câteva ore înainte de pronunțarea sentinței. În acel timp, fetița ei era la grădiniță, potrivit unor surse.

Precizăm că, Elena Udrea a ieşit din ţară prin PTF Giurgiu, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente. Potrivit autorităților de frontieră nu au cunoscut destinaţia către care s-a îndreptat.

La nici trei ore după ce autoritățile române au emis mandat de urmărire generală pe numele său, Elena Udrea a fost prinsă de către oamenii legii, fiind localizată prin intermediul telefonului mobil pe care fosta deputată îl avea asupra ei. Aceasta era însoțită de Vasile Alexandru, un bărbat care are în jur de 50 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne din România a emis un comunicat oficial prin care a anunțat că Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la vama Kulata, în apropiere de granița cu statul elen.

Faptul că Elena Udrea a încercat să se sustragă executării pedepsei fugind în Bulgaria nu este pedepsit de legea penală românească și nu reprezintă infracțiune.

Declarația Elenei Udrea din 5 martie a.c.: ”Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Tatăl acelei fetițe ucise de șoferița beată a blestemat judecătoarea care a eliberat-o. Sunt emoțiile unor oameni, ale unor oameni care au în grijă și un copil, nu este ușor deloc.

 

Legăturile Elenei Udrea cu Traian Basescu

Filmul începe în 2004, când frumoasa şi proaspăta soţie a omului de afaceri Dorin Cocoş este pusă cap de listă între candidaţii Alianţei PNL – PD-L la Primăria Capitalei. A intrat rapid în graţiile primarului Traian Băsescu care a luat-o cu sine la Cotroceni, imediat ce a câştigat alegerile prezidenţiale în decembrie 2004.

În februarie 2005, în ciuda stuporii generale, a numit-o şef peste Cancelaria Prezidenţială. Ea era membru al PNL încă din 2002, şi din partea PNL a candidat şi pentru postul de consilier municipal la Primăria Capitalei.

În octombrie 2005, Elena Udrea şi-a dat demisia de la Cotroceni. În presă apăruseră tot mai multe dezvăluiri legate de relaţiile soţului Dorin Cocoş cu grupul Petrache-Bittner, dar şi insinuări despre o relaţie „nepotrivită” între ea și Traian Băsescu.

După ce a plecat de la Cotroceni, Elena Udrea a devenit cea mai eficientă portavoce a lui Traian Băsescu, lansând de fiecare dată bătăliile acestuia cu inamicii.

Elena Udrea a declanşat prima criză politică, aruncând „bileţelul roz” într-o emisiune la Antena 3. Bilețelul cu pricina a declanşat un scandal interminabil pe scena politică, urmând o schemă care s-a repetat apoi, peste doi ani, în criza coaliţiei PSD – PD-L.  Vă reamintim că ,,Bileţelul roz” a dus la ruperea Alianţei D.A., la ieşirea PD de la guvernare şi la un război perpetuu între preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu.

Între timp, deşi nu mai era consilier prezidenţial, făcea vizite nocturne la Cotroceni, aşa cum a dezvăluit Jurnalul Național

Întrebată despre vizitele nocturne, Elena Udrea a răspuns sec: „Nu comentez”. Întrebat şi el de ce maşina Elenei Udrea intră noaptea la Palat, Traian Băsescu a spus sec: „Spuneţi o minciună. Confundaţi o maşină cu o femeie. Eu n-aş face confuzia asta”. 

Vizitele au continuat şi la lumina zilei, când Traian Băsescu era internat la Elias, în mai 2006. Elena Udrea i-a adus bolnavului un platou cu prăjituri, întrucât şeful statului ar fi „mare amator de dulciuri”.

Când Elena Udrea a împlinit 35 de ani, Traian Băsescu şi soţia au fost la petrecerea aniversară, la Poiana Braşov. În noaptea alegerilor din noiembrie 2008 au sărbătorit victoria împreună, la o cârciumă din Bucureşti. Şi în vară s-au întâlnit „întâmplător, la mare, la un restaurant din Neptun, de faţă fiind şi Dorin Cocoş.

În februarie 2006, Elena Udrea se înscrie în PD şi primeşte automat funcţia de secretar executiv. Devine rapid unul dintre cei mai temuţi lideri ai partidului, asupra ei răsfrângându-se puterea şi influenţa înaltului ei protector. În timp-record devine coordonator al filialei Constanţa din care a provenit Traian Băsescu, şi partidul o menţine în funcţie, , în ciuda revoltei publice generate în organizaţie.

În decembrie 2008 a fost numită Ministru al Turismului în Guvernul condus de Emil Boc.

A doua criză politică iscată, după toate aparenţele, tot din cauza Elenei Udrea. PSD practic, a fost forţat să iasă de la guvernare după ce social-democraţii au decis să înfiinţeze, alături de PNL, comisia de anchetă parlamentară împotriva Elenei Udrea.

În toamna anului 2009, înainte de campania electorală oficială pentru alegerile prezidențiale, o comisie de anchetă parlamentară a investigat modul în care Ministerul Turismului a gestionat banii de promovare turistică și de investiții în infrastructura turistică. Comisia a acuzat-o pe Elena Udrea de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, instigare la infracțiunea de abuz contra interesului public și conflict de interese și a sesizat Parchetul. Parchetul nu a reținut niciun capăt de acuzare. 

Înperioada octombrie-decembrie 2009, Elena Udrea este și Ministru interimar al Mediului, după ce guvernul a pierdut susținerea majorității parlamentare după plecarea PSD, inclusiv a Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, din executiv.

În decembrie 2009, Elena Udrea a devenit Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului. Și-a încheiat mandatul în februarie 2012.

În perioada iulie-noiembrie 2010 a deținut funcția de președinte interimar al PDL București, iar în noiembrie a devenit președinte ales.. 

La Congresul PD-L din mai 2011, a fost aleasă în funcția de vicepreședinte. După alegerile locale din 2012 a demisionat alături de colegii ei și din conducerea PDL.

La alegerile legislative din 2012, a candidat în colegiul uninominal nr. 4 din circumscripția Neamț și a câștigat funcția de deputat prin redistribuirea mandatelor.

Pe 30 ianuarie 2014 Elena Udrea s-a alăturat noului partid de dreapta susținut de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară (PMP).

În data de 7 iunie 2014, Elena Udrea a fost aleasă președinte al PMP.

În 2014 și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Conform rezultatelor finale a obținut 5,20%.

Dosarele penale ale Elenei Udrea

În 10 februarie 2015 Elena Udrea a fost reținută și plasată în arest în dosarul „Microsoft”. Pe 11 februarie ea a contestat mandatul de arest. După o săptămână petrecută în închisoare, pe 17 februarie, i-a fost schimbată măsura arestului preventiv fiind plasată în arest la domiciliu pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru trafic de influență, în legătură cu denunțul lui Dinu Pescariu.

Pe 25 februarie 2015 ea a fost din nou plasată în arest preventiv, în dosarul „Microsoft”, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015 inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru: luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; și abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a fost acuzată în dosarul ”Gala Bute”, alături de alți șapte inculpați, de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosire de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. În februarie 2015 Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea în dosarul Gala Bute în care este suspectată de fapte de corupție..

La data de 12 octombrie 2016 DNA a făcut o cerere de urmărire penală către Camera Deputaților, prin procurorului general al P.I.C.C.J, față de Elena Udrea într-un dosar privind finanțarea nelegală a campaniei prezidențiale din 2009. Aceasta a fost acuzată de instigare la luare de mită, fapte realizate în timpul exercitării funcției de ministru al Turismului. 

În mai 2017, procurorii DNA au trimis-o în judecată la instanța supremă pe Elena Udrea, pe care au acuzat-o de instigare la luare de mită și spălare a banilor. Curtea de Apel București a condamnat-o la 2 martie 2021 la opt ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.

Pe 20 decembrie 2017 Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA sub acuzația de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor. A fost suspectată că în anul 2011 ar fi primit o sumă de bani pentru a folosi influența pe lângă factori de decizie pentru menținerea unui contract dintre o societate comercială și SC Hidroelectrica SA.

Udrea a obținut statutul de refugiat politic în Costa Rica, unde a fost reținută pe 4 octombrie 2018, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

 

Posibil scenariu

Este incontestabil faptul că frumoasa Elena Udrea nu este un om nepregătit și nici nu a fost un politician de baclava așa cum au fost mulți alții. A condus ca ministru cu mână de fier. Surse oculare ne-au declarat că atunci când subordonații din minister nu executau ordinele, ministresa de dădea termen de rezolvare de maxim 24 de ore, în caz contrar cei responsabili trebuiau să o aștepte cu demisiile pe masă.

De notorietate este și faptul că Elena Udrea beneficiind de susținerea lui Traian Basescu, în jurul său s-au cuagulat multe interese economico-financiare în care au fost implicați mulți politicieni. 

Să ne amintim de semnul controversat, ducând degetul la nara dreaptă în două rânduri, atât în parlament cât și în momentul scoaterii sale din arestul Poliției si dusă la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judeca propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

De asemenea, Nume ca Elena Udrea, Traian Basescu sunt legate intim de Alro Slatina unde a fost facilitată vânzarea acțiunilor către ruși. Producătorul de aluminiu Alro din Slatina este controlat în proporţie de 54,2% de grupul rus Vimetco.

Ne reamintim că s-a speculat de-a lungul timpului, faptul că Traian Basescu a părăsit Palatul Cotroceni cu importante secrete de stat. După ce  fostul președinte,a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii, Elena a făcut declarații în sprijinul acestuia:

,,Nu ştiu, mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic?

Se referea ore fosta ministresă la faptul că rușii ar avea un interes în legătură cu secretele de stat pe care le deține Traian Băsescu? Sau vorbim de o simplă diversiune?

Precizăm că DNA a avut o poziţie ambiguă în dosarul Gala Bute.

Astfel, la dezbaterile pe fond, procurorul de şedinţă a fost de acord cu admiterea contestaţiei în anulare şi rejudecarea dosarului în apel, după care DNA a revenit în instanță cu concluzii scrise, „pentru evitarea oricăror neclarităţi”, în care solicita aplicarea deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi, „în caz contrar”, respingerea contestaţiilor în anulare.

Să fie aceasta o diversiune a DNA pentru a induce în eroare pe Elena Udrea?

Se pare că Blonda de la Cotroceni  nu a pus botul și a preferat să fugă în Bulgaria. La rândul său a creat o diversiune mimând că dorește să ajungă în Grecia. Cum de altfel, la cât de ageră este Elena Udrea, nu ne putem imagina că pleca cu telefonul personal în poșetă ca să poată fi localizată atât de ușor. 

La o simplă analiză, ținând cont de averea Elenei Udrea însă și de colaboratorii săi legați ombilical de afacerile în care este implicată NU ne putem imagina că este o fiică a ploii și că o lua la sănătoasa speriată.

Reamintim doar proiectul imobiliar de la Cluj-Napoca. Elena Udrea a dat startul lucrărilor la cel mai mare proiect imobiliar din Europa de Est încă din 2021.

Compania SDC Imobiliare, alături de mai multe fonduri de investiţii din străinătate vor investi peste 700 de milioane de euro în Transilvania Smart City, cel mai mare şi cel mai scump proiect imobiliar din România. Printe investitori se află Elena Udrea şi partenerul ei, Andrei Alexandrov.

În urma funcțiilor publice ocupate de Elena Udrea, reiese dintr-o declarație de avere dată în urmă cu doar cu câțiva ani, că averea sa se ridică la cel puțin 15 milioane de euro

În data de16 martie 2022, fostul premier și alți  trei membri ai partidului de centru-dreapta GERB al lui Borisov, printre care și fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov au fost reținuți într-o operațiune declanșată de anchetele Parchetului European sub conducerea Laurei Codruța Kovesi. Aceștia au fost puși în libertate a doua zi. 

Revenind la Elena Udrea, este posibil, ca acesta să se fi lăsat prinsă în țara vecină Bulgaria. Dat prin faptul că este mama unui copil minor, ar putea fi lăsată sub control judiciar pe teritoriul vecinilor bulgari și ar putea să nu fie trimisă curând în România. De acolo ar controla liniștită afacerile sale din România și nu numai atât. Între timp s-ar putea activa relațiile cu oligarhi ruși și serviciile rusești care i-ar putea oferii azil politic în Rusia. 

Așa cum spuneam, Elena Udrea nu trebuie subestimată. Este o femeie deosebit de inteligentă, o femeie frumoasă și în plus o femeie care se învârte în cercuri la cel mai înalt nivel. În spatele său nu sunt personaje oarecare. În spatele său stă chiar și Traian Basescu care nu și-a spus încă ultimul cuvânt.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *