Deputat de Vâlcea în Parlamentul României

4 0
Astăzi am încheiat munca la cea de a treia carte despre activitatea mea de parlamentar. Am mai publicat în trecut – din postura de deputat – „Despre turismul vâlcean” (2021) și „Despre comunicare și dialog” (2022).
Pornește acum spre tipografie volumul „Despre inițiativele mele legislative” (2024).
Sunt deputat de Vâlcea de mai mulți ani și am avut grijă ca pe parcursul timpului să fac publică activitatea mea de identificare a problemelor pe care le întâmpină cetățenii și instituțiile în contact cu legislația în vigoare. Am folosit multiple surse de informare în acest proiect. Cetățeni întâlniți în mod cotidian, ziariști orientați în direcția nevoilor umane și a celor întâmpinate de localități, primari și alte personalități locale, antrenate în administrarea orașelor, a comunelor și a instituțiilor de orice fel.
Timp de aproape opt ani, am primit sugestii pentru modificarea unor legi și pentru inițierea altora noi.Am adunat în această perioadă 237 inițiative legislative, dintre care 113 au fost promulgate legi.
„Despre inițiativele mele legislative” este un adevărat jurnal oferit publicului spre aducere-aminte a unui traseu coerent și consistent de legiferare.
Eu am ales chiar din prima zi de mandat să fiu deputatul care inițiază legi și care contribuie la perfecționarea sistemului legislativ. Am lucrat zeci de ani în instituții ale Ministerului Afacerilor Interne și am aplicat legi în toată activitatea mea. Comunicarea directă cu oamenii m-a ajutat dintotdeauna să văd și beneficiile sociale ale legilor și imperfecțiunile unora dintre ele și consecințele pe care imperfecțiunile le produc.
Orizontul funcționării legilor la nivelul societății românești s-a lărgit exponențial pentru mine în momentul în care am ales să fiu parlamentar.
Am văzut drepturi umane trecute cu vederea, cum sunt cele ale locuitorilor expuși zeci de ani la poluarea remanentă din zonele puternic industrializate, limitări nedrepte ale accesului la lemnul din pădurile proprii, pierderi inutile de timp și de bani pentru șoferii penalizați pe drumurile publice, obligați de lege să alerge la sute și la mii de kilometri pentru a se apăra în instanțele de judecată, limitarea inexplicabilă a suprafețelor împădurite, de interes pentru antreprenorii care doresc să investească în turismul montan, ca să dau doar câteva exemple. Toate depășite acum, ca urmare a inițiativelor mele legislative.
Am văzut mai clar și mai adânc problemele cu care românii se confruntă în viața de zi cu zi și am adoptat o poziție mai critică față de legi.
Așa a început și așa continuă și astăzi activitatea mea legislativă în Parlamentul României.

Articole asemănătoare

La mulți ani!

Postat de - 24 ianuarie, 2024 0
FacebookTwitter Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Românești, după ce la 5 ianuarie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *