Nu este normal! La fiecare leu primit salariu de un bugetar, angajatul din privat lua 70 de bani

670 0

Informatia vine de la Institutul Național de Statistică. Proiectarea instrumentarului anchetei s-a realizat în conformitate cu recomandările şi standardele Uniunii Europene prevăzute în Regulamentul Consiliului şi Parlamentului European nr.530/1999 privind statisticile structurii câştigului şi costului forţei de muncă şi Regulamentul Comisiei Europene nr.1738/2005 de amendare a Regulamentului Comisiei Europene nr.1916/2000 cu privire la definiţiile şi formatul de transmitere a datelor referitoare la structura câştigurilor salariale.

Ancheta s-a adresat întreprinderilor cu 10 sau mai mulţi salariaţi, cele cu 250 salariaţi şi peste fiind cuprinse exhaustiv în cercetare. Unităţile din sectorul bugetar (administraţie publică, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială) au fost cuprinse exhaustiv în cercetare, excepţie făcând unităţile administraţiei publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale s-au cules pe bază de eşantion reprezentativ la nivel de judeţ (cca. 820 de unităţi).

În întreprinderile cu cel puţin 10 salariaţi aparţinând sectorului public, câştigul salarial mediu brut realizat în luna octombrie 2018 a fost 5802 lei/lună, superior mediei pe economia naţională cu 1208 lei/lună. În sectorul privat, câştigul salarial mediu lunar al salariaţilor s-a situat sub media naţională cu 455 lei/lună în expresie brută şi cu 252 lei/lună în expresie netă.

Un amplu articol puteți citi aici:

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24297672-ins-fiecare-leu-primit-salariu-bugetar-angajatul-din-privat-lua-70-bani.htm

Deci, de unde se poate economisi în economie?

Din restructurarea sectorului bugetar!

Nu este normal ca să muncești și să câștigi mai puțin decât cel pe care-l plătești.

Acest lucru ne readuce în feudalism.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Ziua Mondială a Artei

Postat de - 15 aprilie, 2021 0
FacebookTwitterÎn fiecare an, la 15 aprilie, este marcată Ziua mondială a artei, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *