VIDEO Curierul de Râmnic | Culori de Septembrie la Casa Simian

726 0

20 ART 20

Am pășit din nou pe străduțele cochete ale Râmnicului nostru , într-un decor de început de toamnă, cu raze de soare îndraznețe, strecurate printre ramurile împodobite de frunze verzi și galbene… În curtea interioară, micuță dar atât de primitoare și deosebită a Muzeului de Artă Casa Simian am admirat și de această dată o expoziție inedită.

Culori calde ce ne încantă privirea și sufletele, care compun tablouri moderne, actuale realizate în “Fabrica de pensule” așa cum ne preciza unul din curatori, artistul plastic Alexandru Picovici.

Această expoziție de grup este organizată de Secția de Artă a Muzeului “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din  România și cu Filiala Turda a UAP Turda.

Au participat cu o selecție interesantă de lucrări în diferite tehnici  20 de membri ai Filialei Turda:

Alin Mircea Bîlcu, Agneta Labancz Cismașiu, Mariana Codrean Picovici, Radu Cotișel, Dana Dîrlea, Călina Gligor, Mihaela Gligor, Vasile Hegheș, Marta Deleanu, Teodora Marchiș, Viorel Mircea, Ana Maria Nagy, Gavril Nechifor, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Teodor Romilă, Gheorghe Roșa, Laszlo Suba, Adrian Țop, Stanca Țop.

Cei douăzeci de artiști care aparțin unei filiale mici dar cu mare potențial din Turda, s-au reunit pentru a expune împreună în 2020, așa cum spune și titlul, într-o expoziție eterogenă și totuși bine închegată, ilustrând un amestec de stiluri și tehnici aflate toate sub semnul “Școlii de la Cluj”, cum au subliniat și curatorii, domnii Gheorghe Dican și Alexandru Picovici.Cuvinte de apreciere a adus de asemenea domnul director al Muzeului Județean de Istorie, Claudiu Tulugea.

Curierul de Râmnic este alături de organizatorii   și vă invită să admirați această expoziție care poate fi vizitată până la începutul lunii octombrie.

Corina Enache

Articole asemănătoare

Serbarea guvernamentală

Postat de - 2 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterSerbarea guvernamentală care s-a ţinut la descoperirea statuei lui Ştefan V cel Mare (1456-1504) a dat ocazie la oarecari estravaganţe…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *