La Bujoreni, urmează a fi amenajat un Complex Sportiv și de Agrement pe 5 hectare

1116 0

Comuna Bujoreni este pe un drum bun european, iar în următorii 4 ani se vor vedea, spune primarul Gheorghe Gîngu, schimbări incredibile, care vor completa dezvoltarea comunei

”Vom construi două săli de sport: una la Şcoala Gimnazială Gura-Văii şi una la Şcoala Primară Olteni. Vom construi Grădiniţă cu Program Prelungit în Satul Olteni, Vom moderniza şi amenaja Şcoala veche din Satul Gura-Văii şi o vom transforma în Grădiniţă cu program prelungit. De asemenea vom moderniza şi extinde Dispensarul Medical din Satul Olteni cu cabinete de medicină generală şi stomatologie, precum şi cu o farmacie . Vom moderniza şi dota Căminul Cultural din Satul Bogdăneşti”

Gîngu spune că va fi amenajat un Complex Sportiv şi de agrement pe malul Oltului în satul Lunca pe o suprafaţă de 5 ha ce va cuprinde: un stadion, un debarcader, spaţii amenajate pentru tiroliană, spaţii de joacă şi spectacole în aer liber. Totodată va fi preluat prin transfer gratuit de la Guvernul României ,,Poligonul” din Satul Olteni unde urmeaza să se construiască o clădire administrativă, un teren de sport și un heliport pentru Spitalul de Urgență Vâlcea.

”Vom amenaja în curtea Şcolii Bogăneşti un teren de sport, un loc de joacă pentru copii şi un parc . Vom amenaja Parcul Oltului din satul Olteni ce va cuprinde o zonă de picnic şi de relaxare”, completează Gîngu.

Se are în vedre subvenționarea cheltuielilor pentru transportul elevilor și pensionarilor, înființarea unui Serviciu de Evidență a Populației, înființarea unui serviciu de transport în comun local, Înființarea serviciulude Poliție Locală Comunitară Bujoreni Și nu în ultimul rând se are în vedere asfaltarea tuturor străzilor publice din Comuna Bujoreni, extinderea reţelei de canalizare şi apă în toată comuna iar cu fonduri UE, înființarea rețelei de gaz în toată comuna, dotarea școlilor si gradinițelor din Bujoreni cu tehnologie digitala de ultimă generație pentru o ȘCOALĂ SMART.ECONOMIE – BUGE, un program structurat de investiții publice în infrastructură, energie și parcuri industriale/tehnologice, întocmirea unui Master Plan de dezvoltare pe o perioadă medie și lungă (10–25 ani), alocarea banilor după ierarhia efectelor induse de fiecare proiect de investiții;(Sursa:  Site Primăria Bujoreni).

 

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Monografie comuna Bujoreni

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterASEZAREA GEOGRAFICĂ ȘI COMPONENȚA Comuna Bujoreni este așezată pe malul drept al Oltului de-a lungul drumului național DN7, respectiv internațional E81,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *