În ultimele 48 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 93 de misiuni

618 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 28 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: o afecțiune cardiacă, 6 traumatisme, două accidente rutiere și 19 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, 26 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 10.12.2020, la ora 16.11, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Vlădești.

Până la stingerea incendiului, au ars: tâmplăria anexei (construcție pentru centrala termică) și aproximativ 1 mc. lemne de foc. De asemenea, a fost degradată instalația electrică aferentă centralei.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  căderea jarului din mijlocul de încălzire pe materiale combustibile (lemn).

În aceeași zi, la ora 23.36, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Roești.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  130 mp.; bunurile din aceasta. S-a reușit limitarea extinderii la anexele din apropiere și la autovehicule. De asemenea, au fost degradați pereții construcției.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  căderea jarului din mijlocul de încălzire pe materiale combustibile (lemn).

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a mijlocului de încălzire, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;

În data de 11.12.2020, la ora 02.15, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Cernișoara.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa  50 mp; bunuri din două camere. De asemenea, au fost degradate două camere.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.

 

În data de 09.12.2020, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au finalizat intervenția de evacuare a apei din localitatea Brezoi, strada Eroilor.

In această zi, până la ora 19.00, s-a evacuat apa din ultimele două gospodării (dintr-un beci și o curte) afectate de inundațiile produse la începutul săptămâni.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 61 situații de protecție a comunități: 58 de misiuni de informare preventivă și verificare; un transport de persoană, o misiune de decontaminare și una de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor la Sala Sporturilor Traian.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *